The tennis star was listed in the Queen’s New Years Honours all the way back in 2016, following his second Wimbledon win and second Olympic gold medal.

At the time, Sir Andy, 32, said being referred to as a sir ‘sounds a bit strange’ but said it was a ‘big honour’ to receive the knighthood.

Getty

As reported by the BBC, the 32-year-old collected his award at an investiture ceremony conducted by the Prince of Wales earlier today (May 16).

Andy Murray was knighted alongside novelist Sir Philip Pullman, who was being knighted for his services to literature. Broadcaster Chris Packham will also be awarded a CBE for services to nature conservation.

Sir Andy says he plans to retire after this year’s Wimbledon because of a long injury. However, it’s still unclear if the former champion will make the tournament as he continues his rehabilitation following a successful hip surgery.

PA

As reported by the Evening Standard, the three-time Grand Slam champion said after the ceremony that he wished his two young daughters had been old enough to see him receive his knighthood.

Sir Andy said after the ceremony:

I’m very proud to receive it. It’s a nice day to spend with my family – my wife and parents are here.

Tôi đã thích (đã mang) những đứa con của mình nhưng tôi nghĩ chúng còn hơi nhỏ. Tôi sẽ cho họ xem huy chương khi tôi về nhà.

Ace tennis và vợ Kim có hai con với nhau – Sophia Olivia ba tuổi và Edie 18 tháng tuổi.

Andy MurrayPA

Người nhận vinh dự được phép lựa chọn khi họ thu thập nó, và người ta nghĩ rằng sự chậm trễ trong việc Sir Andy thu thập của anh ta là do lịch trình chơi ở nước ngoài bận rộn của anh ta – do chấn thương hông đe dọa sự nghiệp.

Cầu thủ vĩ đại nhất nước Anh thời kỳ hiện đại tuyên bố vào tháng 1 rằng anh dự định sẽ nghỉ hưu sau Wimbledon năm nay, và đăng một bức ảnh anh đang hồi phục trong bệnh viện sau khi trải qua ca phẫu thuật tái tạo xương hông ở London.

Bên cạnh bức ảnh, Ngài Andy đã viết:

Tôi vừa trải qua một cuộc phẫu thuật tái tạo xương hông ở London vào sáng hôm qua, cảm thấy hơi đau và bầm tím ngay bây giờ nhưng hy vọng đó sẽ là dấu chấm hết cho cơn đau hông của tôi. Bây giờ tôi có một hông kim loại như bạn có thể thấy trong bức ảnh thứ 2 và tôi trông giống như tôi đã có một chút ruột trong ảnh 1

Xin chúc mừng ngài Andy và chúng tôi chúc anh ấy mọi điều tốt đẹp nhất với sự hồi phục của mình.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here